reizenmahe.be

Vaartstraat 44
9270 Kalken

Tel. +32 9 367 06 59

Fax +32 9 367 06 62

info@reizenmahe.be

Lic. A 5927

BTW BE 0469.466.637
RPR Dendermonde

Tips & Trics

Abonneer u op de nieuwsbrief.
Click hier

Find us on Facebook

Winter in de Jura en Haut-Jura

Winterpret op het programma van deze hartelijke en onbekende streek !

De Jura is niet meteen de eerste bestemming die men in gedachten heeft voor de volgende wintervakantie. Nochtans bevinden er zich in deze regio een paar fraaie maar weliswaar minder gekende skistations. Deze goed bewaarde geheimen dragen namen als Les Rousses, Prémanon, Lamoura, Métabief, Mijoux, Morbier, Bellefontaine, Longchaumois,… Gastvrije herbergen, kleinschalige hotels en B&B’s liggen her en der verspreid in deze dorpen.

Pal in het massief ligt het Regionaal Natuurpark van de Haut-Jura. Dit middengebergte heeft prachtige landschappen met diepe valleien en uitlopende weiden met boerderijen en losstaande schuren. Sites als de Hautes Combes op een gemiddelde hoogte van 1100 m lijken wel eindeloos hun sparrenwouden uit te rollen.
U kunt hier skiën en langlaufen, maar er is eveneens een uitgebreid aanbod aan wandelroutes, trek uw sneeuwschoenen aan en maak u klaar voor een mooie trektocht. De Haut-Jura is een van de koudste streken van Frankrijk en op de toppen kan het overvloedig sneeuwen. De regio is een ideale uitvalsbasis voor heel wat activiteiten. De plateaus die niet te veel hoogteverschil kennen zij tevens een waar paradijs voor tochten met hondensleden

Wat ook de weersomstandigheden zijn, laat u niet weerhouden om een kaasmakerij te bezoeken. Het oude fort van Les Rousses bijvoorbeeld, dat werd omgebouwd om in zijn kelders een van de beste kaassoorten ter wereld te laten rijpen, de Comté! In het Maison du Parc du Jura krijgt u een overzicht van de vele troeven van dit verborgen land. Bezoek ook de tentoonstelling 'Haut-Jura, SPRINGLEVEND'.

Wat een genot om na al deze drukke activiteiten een beetje onderuit te zakken nabij het haardvuur. Op het menu: fijne vleeswaren, salades, fondue, wijn, Comté-kaas en bosbessentaart. Laat het u smaken!