Cruise Noorse fjorden vanuit Amsterdam

Op deze adembenemende cruise van Holland America Line ontdek je de majestueuze Noorse fjorden en de betoverende steden van Noorwegen. Dat de fjorden op sommige plekken slechts enkele honderden meters breed zijn, maakt deze cruise tot een bijzonder spektakel.

In het kort
Highlights van de Noorse fjorden
Aan boord nieuw vlaggenschip: MS Rotterdam
Vertrek en aankomst in Amsterdam

Prijs op aanvraag

Cruise Geirangerfjord

Loodrechte bergwanden en reusachtige watervallen drijven je schip voorbij. Terwijl de rivieren zich een weg kronkelen door de bossen, strekken de meren zich verder uit dan het oog reiken kan. Geen wonder dat deze door de Geirangerfjord gevormde meesterwerken werden uitgeroepen tot Unesco Werelderfgoed.

En wanneer een rubberen expeditieboot je tot dicht bij de watervallen brengt, of je met een kajak tussen de steile kliffen peddelt, weet je het zeker: het Geirangerfjord moet zowat de allermooiste plek van Scandinavië zijn.

Kasteelachtig Alesund

Een ander hoogtepunt is visserstad Alesund, voor een groot deel afgebrand in 1904, maar kleurrijk heropgebouwd in art nouveaustijl. Met kasteelachtige torentjes, spitse gevels en een sprookjesachtige sfeer.

Wie zin heeft in een iets actievere excursie, kan hier heerlijk wandelen of mountainbiken. Beklim de 418 traptreden naar de top van de Aksla-berg en word beloond door een spectaculair uitzicht over de Sunnmøre Alpen.

Combineren met een andere cruise naar Noord Europa?

Combineren met de culturele parels van Noord-Europa? Maak er één groot avontuur van met zowel de Noorse fjorden als de Baltische Zee, met onder andere Helsinki, Kopenhagen, Tallin en Stockholm.

Reisprogramma

Dag 1: Amsterdam, Nederland

Dag 2: Op zee

Dag 3: Eidfjord en cruisen langs Hardangerfjord, Noorwegen

Dag 4: Alesund, Noorwegen

Dag 5: Geiranger en cruisen langs Gerangerfjord, Noorwegen

Dag 6: Bergen, Noorwegen

Dag 7: Op zee

Dag 8: Amsterdam, Nederland

Prijs op aanvraag

Inbegrepen
  • Signature drankenpakket
  • Royale hut upgrades
  • Gratis specialiteitenrestaurant diner
  • 10% korting op landexcursies
  • Gratis of gereduceerde tarieven voor kinderen

Interesse?

Vul het formulier in. Ik stuur je graag meer informatie.