S.A.L.T. van Silversea: Sea And Land Taste
Je dichter bij de eet- en drinkcultuur van je bestemming brengen, dat is het idee achter S.A.L.T. van Silversea. Met zowel aan boord als aan wal speciaal samengestelde gastronomische ervaringen. Aanvankelijk gelanceerd op de Silver Moon, maar zodanig geliefd dat je het intussen op hun vier nieuwste schepen kan beleven.
In restaurant S.A.L.T. Kitchen wordt je bestemming direct aan tafel gebracht. Met een dagelijks wisselend menu volgens de tradities, recepten en specialiteiten van de regio waar je schip op dat moment vaart. Zorgvuldig gecureerd door experts, bereid met duurzame ingrediënten.
Sluit de avond met een drankje in de S.A.L.T Bar. Geniet van een glas wijn uit de regio, proef de nuances van een lokale whisky of bestel een cocktail typerend voor je bestemming.
S.A.L.T. Lab
De ervaring gaat verder dan je bord. In de professionele kookstudio van S.A.L.T. Lab kan je zelf de mouwen opstropen om de geheimen achter de lokale smaken te onthullen. Door te voelen, te ruiken en te proeven.
Pik ook een inspirerende lezing mee van de chefs en andere experts voor een dieper begrip en de verhalen achter elk ingrediënt.
Gastronomische showcases op Silver Nova & Silver Ray
Exclusief aan boord van de Silver Nova en Silver Ray gebeurt hier ‘s avonds iets bijzonders. Vlak voor zonsondergang. Door een ballet van chefs en keukenpersoneel wordt de ruimte gereorganiseerd en omgetoverd tot S.A.L.T Chef’s Table. Neem samen met een handvol andere gasten plaats voor een unieke gastronomische showcase.
In tegenstelling tot de iconische gerechten van je bestemming in S.A.L.T. Kitchen, biedt de kleinere schaal van Chef’s Table ruimte voor experiment. Verrassende interpretaties van lokale keukens, met moeilijk te verkrijgen ingrediënten en creatieve menu’s.
“Onze chefs leven voor het ontdekken van bijzondere ingrediënten”, vertelt directeur Adam Sachs. “Chef’s Table is voor hen een prachtige manier om hun ontdekkingen met een select gezelschap te kunnen delen.”
Enkele voorproefjes van zo’n menu tijdens een cruise in de Middellandse Zee? Dieprode Mazara-garnalen uit Sicilië met artisjok en citrus; zwarte Venus-rijst uit Noord- Italië met zeeduivel, crumble van chorizo en saffraan-aioli; reblochon met gestoofde rode ui en linzen uit Puy; of Zucca-ijs met geroosterde pompoenpitolie uit Slovenië.