Silversea Expeditie Galapagos met Nederlandstalige expeditieleider

Een cruise met Silver Origin rond de eilanden van Galápagos is een belevenis met ongelooflijke ervaringen. Er valt zoveel te zien, te leren, te ontdekken… Maar de heel bijzondere momenten zijn toch wel het zwemmen met speelse zeeleeuwen en nieuwsgierige pinguïns, het oog in oog staan ​​met een albatros… Het meest overweldigende is de omvang en verscheidenheid van zoveel ongelooflijke diersoorten – en dat ze allemaal in harmonie leven, naast elkaar en met respect voor elkaar.

Unieke kans: ontdek de Galapagos onder Nederlandstalige begeleiding van Belgische expeditieleider Pierre Thomas.

In het kort
Expeditie met Nederlandstalige expeditieleider Pierre Thomas
Highlights van Galapagos
Aan boord van de Silver Origin

Vanaf € 13.500 p.p. *

Pierre Thomas: Nederlandstalige Expeditieleider

Als expeditieleider bij Silversea Expeditions brengt Pierre Thomas meer dan 30 jaar ervaring met zich mee. Hij zal in 2024 en 2025 jaar enkele unieke expeditiecruises begeleiden, waarbij zijn passie voor avontuur en kennis van de bestemmingen de reiservaring verrijken. Met kleinere, luxe expeditieschepen van 100 tot 220 gasten biedt Silversea Expeditions een intieme ervaring, waarbij de groepen klein worden gehouden en er voldoende ruimte is voor persoonlijke interactie.

Reisprogramma

4 december: Brussel – Quito, pre-cruise hotelovernachting

Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Quito.

5 december: Quito, pre-cruise hotelovernachting

Bij aankomst: transfer naar het hotel en overnachting.

6 december: Quito – San Cristobal (Galapagos)

Start van de cruise, afvaart om 16.30u

Zoals zoveel eilanden op de Galapagos, wordt San Cristobal gevormd door slapende vulkanen. Het ligt ten oosten van de archipel en is een van de oudste eilanden in de groep. Ongeveer 8.000 mensen wonen op het eiland en leven van het toerisme, de visserij, in overheidsgebouwen of van de rijke vulkanische gronden, terwijl er in de hooglanden een beperkte landbouw bestaat. Puerto Baquerizo Moreno op het zuidwestelijke puntje van het eiland is de hoofdstad van de Galapagoseilanden. Een standbeeld van Charles Darwin siert de haven en markeert een van de eerste plaatsen waar hij waarschijnlijk in de jaren dertig van de negentiende eeuw aan land stapte.

Kicker-Rock, 17.00u

Kicker Rock is het verticale overblijfsel van een voormalige tufsteenkegel op minder dan 5 kilometer ten westen van San Cristobal. Zowel de Spaanse naam “Leon Dormido” (Slapende Leeuw) als de Engelse naam Kicker Rock impliceren dat het slechts één rots is, terwijl het in feite een grotere is van 300 meter lang en 100 meter breed met een maximale hoogte van ongeveer 150 meter.

7 december:

Prins Philips Step’s, Genovesa: 2 excursies

Genovesa is een van de meest noordelijke eilanden van de archipel. Genovesa’s zuidkant van de krater van de schildvulkaan stortte in en er ontstond een beschermde baai die bekend staat als Darwin Bay. Het eiland wordt vaak het ‘Vogeleiland’ genoemd, omdat de aantallen en soorten land- en zeevogels op Genovesa vrij buitengewoon zijn.

Darwinbaai, Genovesa : 2 excursies

Op Genovesa Island stopt het schip in Darwin Bay, een oude vulkanische krater die nu door de zee wordt overspoeld. Zodiacs landen op een pittoresk zandstrand waar Galapagos-zeeleeuwen vaak rusten op het fijne, witte zand.

8 december:

Noord-Seymour: 3 excursies

De landing op North Seymour Island vindt plaats op zwarte lavasteen. Na een korte klim komen bezoekers aan op het vlakke plateau van het eiland, waar een aantal zeeleeuwen jongen verzorgen en fregatvogels nestelen.

Sullivanbaai (Santiago): 2 excursies

De lavavelden van Sullivan Bay op het eiland Santiago zullen bezoekers onvermijdelijk aan het oppervlak van de maan herinneren.

9 december: Rondvaart door het Bolivar-kanaal.

Punta Mangle, Fernandina: 2 excursies

Tussen de indrukwekkende nieuwe lavavelden van Fernandina Island verbergt zich een baai omgeven door mangroven. Een lonende plek om vogels te spotten, aangezien de baai het punt is waar het land de zee ontmoet en de twee omgevingen met elkaar verbindt, met zeevogels, kustvogels en landvogels allemaal op dezelfde plek.

Punta Moreno, Isabela: 2 excursies

Dit indrukwekkende en uitgestrekte zwarte lavaveld van Pahoehoe ligt aan de zuidkust van Isabella Island en ligt tussen twee stijgende actieve vulkanen, Sierra Negra en Cerro Azul, waar je in de verte een panoramisch uitzicht op hebt.

10 december:

Hooglanden van Santa-Cruz: 2 excursies

Santa Cruz Island bereikt een maximale hoogte van 864 meter (2835 voet) boven zeeniveau; op grote hoogte zorgen weersveranderingen voor microklimaten. De soorten flora en fauna die in de buurt van de kustlijn voorkomen, zijn heel anders dan die in de hooglanden.

Fausto Llerena Fokcentrum, Puerto Ayora: 2 excursies

Silver Origin zal voor anker gaan voor Puerto Ayora, Santa Cruz, waar het prestigieuze Charles Darwin Research Station zich bevindt.

11 december:

Gardner Bay, Española: 5 excursies

Gelegen aan de noordkust van Española vallen het turquoise water en het witte zandstrand al van ver op. Dit strand is gemaakt van verpulverde schelpen en koralen en biedt een zandstrook van maximaal 1 kilometer lang.

Punta Suarez, Española: 1 excursies

Punta Suárez ligt op de westelijke punt van Española, het oudste eiland van de Galápagos. Steile kliffen bieden uitstekende thermiek voor zeevogels en in de wind kunt u zwaluwstaartmeeuwen, Nazca-genten en blauwvoetgenten spotten.

12 december:

San Cristobal, Isla Lobos, aankomst 12.00u

Cerro Brujo, San Cristobal: 2 excursies

Aankomst 15.00u. Een indrukwekkende tufsteenkegel is door erosie uitgehouwen tot een prachtig natuurlijk beeldhouwwerk, dat een rustplaats is voor zeevogels zoals blauwvoetbobbies en bruine pelikanen. Eén van de mooiste witte zandstranden van de Galapagos (zwemmen of snorkelen).

13 december: San Cristobal – Guayaquil – internationale aansluiting

14 december: Brussel

Vanaf € 13.500 p.p. *

DOOR-TO-DOOR TARIEF (all-in), prijs per persoon

Classic Veranda Suite (30 m2 terras incl., dek 5 of 6)

Vanaf € 13.500 p.p. *

 • Classic Veranda Suite (30 m2 terras incl., dek 5 of 6): € 13.500
 • Superior Veranda Suite (30 m2 terras incl., dek 6): € 13.500
 • Deluxe Veranda Suite (31 m2 terras incl., dek 6): € 14.500
 • Medaillon Suite (33 m2 terras incl., dek 6): € 19.400
 • Silver Suite (50 m2 terras incl., dek 5 of 6): € 23.400
 • Grand Suite (95 m2 terras incl., dek 5 of 6): € 34.500
 • Owner’s Suite (160 m2 terras incl., dek 6): € 41.700

* Prijs op basis van beschikbaarheden, tarieven, taksen en wisselkoers van 26/04/2024. Contacteer ons voor de meest actuele prijs.

Inbegrepen

Door-to-Door service (all-in)

 • Privé-transfer naar de luchthaven en terug
 • Internationale vluchten naar Quito en terug vanuit Guayaquil in economy class
 • Luchthaventransfers ter plaatse
 • Pre-cruise hotelovernachting in Quito
 • Chartervluchten Quito – San Cristobal – Guayaquil
 • Expeditiecruise van 7 nachten, all-in aan boord van Silver Origin (alle maaltijden, dranken, butler service, excursies)

Interesse?

Vul het formulier in. Ik stuur je graag meer informatie.